HTML

dorkablogja:)

Friss topikok

  • DORKA: Szia! Hát ez már 5 évvel ezelötti bejegyzés, nem igazán emlékszem... De én mindent erröl a honlapr... (2013.10.23. 16:31) karkötők
  • DORKA: Köszönöm! Azért remélem mihamarabb újra lóra kerülök, de akkor már ott lesz Nóri is :) (2013.09.02. 18:23) ÚJ ÉLET, ÚJ BLOG
  • DORKA: Köszönjük :) Bár már nagyon a vége felé járunk, még nincs jele annak, hogy hamar kibújik, még 1-2 ... (2013.08.15. 00:00) nyár, 35.
  • DORKA: Úgy tervezzük, hogy a gáz bevezetésén, cirkófütés kiépítésén kívül mindent magunk csinálunk. Van s... (2013.06.18. 12:54) 31.
  • Bíbor: Nagyon sportos Kismama vagy. Manapság, mikor mindenki "veszélyeztetett terhes", bizony feltűn... (2013.06.17. 22:58) 23.

Címkék

lóóórúgás

2011.02.27. 20:42 csip.esz

Tegnap már az utolsó lovast oktattam, amikor Csini elkezdett szórakozni (minden ostorra kirúgott hátra), ami az oktatás szempontjából sem túl jó, de aztán megtörtént a baj. Egy pillanat alatt rám farolt, és a combomba rúgott. Először nem igazán éreztem, aztán amikor megpróbáltam lépni párat, rájöttem, hogy ez mennyire fáj. Andi odajött segteni, átvette a futószárat, a gyereket leszállítottuk. Én bent maradtam a kör közepén, Andi meg futózta Csinit, én pedig figyeltem, mit mond. Egy darabig, mert aztán hirtelen elkezdtem szédülni, hányingerem lett. Ki kellett mennem, leültem a karámra. A következő öt percből csak arra emlékszem, hogy fogtam a karámfát, hogy le ne szédüljek, zúgott a fülem, elment a hallásom és látásom (csak mozgó kockákat láttam a szemem előtt), izzadtam, hányingerem volt, de végülis nem ájultam el. Aztán amikor vége lett, Andi megpróbálta elmagyarázni, hogy de bizony sokkot kaptam. Hiába bizonygattam, hogy nem olyan fából faragtak, aki egy rohadt kis lórúgástól megijed. Mondjuk az a rohadt kis lórúgás akkora volt, hogy a következő egy órában hiába kenegettem, hiába próbáltam mozgatni, feldagadt hatalmasra, és nem bírtam behajlítani, meg ráállni se nagyon. A rosszullét elmúlása után fél óráig úgy éreztem, mintha jeges vízbe nyomták volna a fejem..

Azóta is bicegek, a behajlítás és ráállás még mindig nehezen megy. Aznap persze iszonyat jó idő volt, de a fájdalom miatt nem nagyon tudtam lovagolni.. Szerencsére Andi felajánlotta, hogy felül Tündérre. Brutál jól mentek. Egy óra munka után én is felküzdöttem magam a hátára, a kengyelbe persze nem tudtam betenni a lábam, úgyhogy kengyel nélkül ügettünk, vágtáztunk, combraengedtünk kicsit. Hát, mintha egy új lovat kaptam volna hirtelen.. Beugrott lépésből vágtába jobb kézre (!), combraengedésnél olyan szépen ellépett, mint még soha. Ott fenn a lovon egyáltalán nem fájt a lábam, de leszállni csak nehezen tudtam, és utána járni se nagyon sikerült... Autót vezetni is csak teljesen hátraengetett üléssel, kinyújtott lábbal.

Ma voltam edzésen, és akkor sem fájt, pedig már a kengyelt is tudtam használni. De előtte és utána...


Vannak egyébként jó dolgok is:) Zolival nagyon dolgozunk a meghívókon, rengeteg munka lesz benne, de ha kész lesz, iszonyat jó lesz! Szeretnénk március végén / április elején kiosztani őket. Ezen kívül van néhány más örömteli munka is (meglepetés ajándék a szüleink 50. szülinapjára; esküvői ruhapróbák apukám testvérénél, mert ő varrja; Passió próbák Zoli atyával (brutál jó lesz!); stb.)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dorka87.blog.hu/api/trackback/id/tr135993927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lisianthus 2011.03.06. 19:29:57

Uhh... jobbulást a lábadnak. Én a suli meg a nagy szereleme és egyéb tevékenységeim miatt alig jutok lóhoz :( Viszont lassan szerveződik a tavaszi BaRKA (Baráti Rangadó Kantárosoknak) nevű terepen tartott lovas ügyességi játékunk és mulatságunk.

DORKA 2011.03.06. 19:51:42

A lábam már jobban van, köszönöm, hálistennek nem lett semmi extra baj.. Én hálistennek elég sűrűn kijutok, egyedül az időjárás az ellenségem... Viszont ezek a terepversenyek tök jók lehetnek, nálunk ilyen egyáltalán nincs.

Lisianthus 2011.03.08. 09:22:46

Minden csak szervezés kérdése :) Ha van egy jó erős lovastársaság a környéken, akkor egy kis pénzmag összedobásával megoltható a dolog (pénz végül is a kajára kell pl bográcsgulyás). Kell egy pár fős szervező gárda, akik kitalálják a feladatokat, meg vannak emberek akik kellenek állomásnak. Nem csak kinnt, hanem bennt a pályán is vannak ügyességi feladatok pl hosszú lobogó kabát felvétele és levétele lóháton, vízhordás.. stb Jah és végül is ez nem egy vérremenő dolog, sőt inkább csak egy játék, egy baráti lovastalálkozó.

Honfy Ibolya 2011.04.25. 17:14:10

Szia Dorka! Kellemes ünnepeket akartam kívánni, de leejtettem a telefonomat és elszállt anyukád száma! Légyszi' szólj neki, hogy küldje el sms-ben! Köszi: Ibolya

DORKA 2011.04.26. 08:44:53

szia, szóltam, küldi:)
süti beállítások módosítása