HTML

dorkablogja:)

Friss topikok

  • DORKA: Szia! Hát ez már 5 évvel ezelötti bejegyzés, nem igazán emlékszem... De én mindent erröl a honlapr... (2013.10.23. 16:31) karkötők
  • DORKA: Köszönöm! Azért remélem mihamarabb újra lóra kerülök, de akkor már ott lesz Nóri is :) (2013.09.02. 18:23) ÚJ ÉLET, ÚJ BLOG
  • DORKA: Köszönjük :) Bár már nagyon a vége felé járunk, még nincs jele annak, hogy hamar kibújik, még 1-2 ... (2013.08.15. 00:00) nyár, 35.
  • DORKA: Úgy tervezzük, hogy a gáz bevezetésén, cirkófütés kiépítésén kívül mindent magunk csinálunk. Van s... (2013.06.18. 12:54) 31.
  • Bíbor: Nagyon sportos Kismama vagy. Manapság, mikor mindenki "veszélyeztetett terhes", bizony feltűn... (2013.06.17. 22:58) 23.

Címkék

...

2011.09.15. 20:20 csip.esz

Már két napja egész nap én vagyok az osztályommal. Szeretek tanítani, de azért 8 és fél órát egyhuzamban velük lenni, és közben minden pillanatban figyelni és sajnos fegyelmezni - ez a nehéz, és ez az, amitől nagyon elfáradok. Úgy visszamennék 20-30 évvel ezelőttre, megnézni, hogy tényleg igaz-e, amit az idősebb tanítók mondanak, hogy akkor még a gyerekek tisztelettudóak, figyelmesek voltak, és ha az ember rájuk szólt, magukba szálltak, elgondolkodtak. Az osztályomban egyetlen fiú van, akin látom ezt, de még ő sem az igazi. A tanulásról ne is beszéljünk. 27 gyerekből 20 biztosan figyelemzavaros, és/vagy magatartászavaros. Olyan dolgokat művelnek, amik nekünk anno még csak eszünkbe sem jutottak volna, sőt, a főiskolai évem alatt meg sem fordult a fejemben, hogy mindezek lesznek a problémáim, és hogy ezek a gyerekek ennyire szét lesznek esve.

Tündér egyébként már a múlt héten megint szépen visszahízott, gondolom visszaszokott erre a kajára, és most már minden rendben. Pályán most elkezdtem kicsit másképpen lovagolni, főleg vágtában több szárt használok, és így a végére minden jármódban gyönyörűen lekerekíti a fejét. Muszáj vol, mert első edzésen Andi azonnal megállapította, hogy nyáron nem sokat használtam a szárat, és hát ez meglátszik a lovon is - nem akart annyira támaszkodni. Tényleg rengeteget mentem szár nélkül, sokszor még pályán is, de terepen meg kifejezetten jól esik, ha odadobhatom a szárat. De most már a pályán rendesen kell dolgoznia.

Indulgatnak be a magántanítások is, kell is, hogy ne egyfolytában mínusszal zárjunk... Nem veszünk semmi fölöslegeset és semmi luxust, és amit megkívánunk, azt is sokszor visszatesszük a polcra. de még így is olyan pénzek mennek el, hogy nézni is szörnyű. Mármint inkább az a szörnyű, hogy ehhez képest mennyit keresünk...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dorka87.blog.hu/api/trackback/id/tr905993899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hugi (M) 2011.09.18. 15:48:41

Mindig tartsd szem előtt, hogy azért választottad a tanítást, mert hivatásnak tekinted, szeretnéd, hogy gyerekek olyan értékeket és tudást kapjanak tőled, amitől jobb emberek lesznek! Nem könnyű manapság bánni velük, ez igaz, de gondolj arra, hogy lesznek páran, akik olyan tisztelettel néznek majd rád, mint Te is több tanárodra. Ezek átlendítenek a nehézségeken is! És valamikor összehozhatnánk majd azt a találkozást is! :)

DORKA 2011.09.18. 17:27:29

Hát igen, kb ez az, ami miatt még itt vagyok! Akármennyire is azt érzi az ember, hogy szenvedés az egész, és semmi értelme, mégis valami átmegy, és később talán még ezek a gyerekek is emlékezni fognak valamire, amit átadtunk. És igen, marhára kéne találkozni:) Egyik hétköznap délután/este nem érsz rá? Most a héten szerda és csüt. du. 5-től lesz jó nekem!

Hugi (M) 2011.09.29. 23:02:14

Mindkét nap 6-ig órám van, de ha nem vezetek meccset, akkor utána ráérek! :)
süti beállítások módosítása