HTML

dorkablogja:)

Friss topikok

  • DORKA: Szia! Hát ez már 5 évvel ezelötti bejegyzés, nem igazán emlékszem... De én mindent erröl a honlapr... (2013.10.23. 16:31) karkötők
  • DORKA: Köszönöm! Azért remélem mihamarabb újra lóra kerülök, de akkor már ott lesz Nóri is :) (2013.09.02. 18:23) ÚJ ÉLET, ÚJ BLOG
  • DORKA: Köszönjük :) Bár már nagyon a vége felé járunk, még nincs jele annak, hogy hamar kibújik, még 1-2 ... (2013.08.15. 00:00) nyár, 35.
  • DORKA: Úgy tervezzük, hogy a gáz bevezetésén, cirkófütés kiépítésén kívül mindent magunk csinálunk. Van s... (2013.06.18. 12:54) 31.
  • Bíbor: Nagyon sportos Kismama vagy. Manapság, mikor mindenki "veszélyeztetett terhes", bizony feltűn... (2013.06.17. 22:58) 23.

Címkék

5 éves érettségi találkozó.....

2011.06.05. 19:58 csip.esz

Pénteken volt az 5 éves érettségi találkozónk. Durva, hogy már ennyi év eltelt. Volt, akit azóta nem láttam, volt, aki ugyanolyan maradt, volt, aki sokat változott, de a kezdeti meglepődések után végülis újra összekovácsolódott a társaság, és nagyon jól éreztük magunkat. 34-ből 31-en ott voltunk, a három hiányzóból ketten Hollandiában vannak, azért nem tudtak jönni, a harmadikról nem szeretnék beszélni..... Eddig valahogy úgy gondoltam, hogy nem voltunk egy olyan szuperjó társaság, de most rájöttem, hogy végülis mennyi jófej, értékes ember van. Tanárok közül Juhász, Pusztai és Lázár voltak ott, jól esett velük is találkozni, beszélgetni. Azért mégiscsak jó volt az a 6 év, még ha mostani fejjel sokmindent teljesen máshogy csinálnék is. Délután 3 órától majdnem éjéflig együtt voltunk, és mondhatom, hogy egy percre sem unatkoztunk:) Egyelőre mindenki mostanában fejezgeti/fejezgette be az egyetemet, ketten vagyunk, akiknek most lesz az esküvője (mindkettőnknek június 25-én, 4 órakor:))), de ezen kívül a fárjhez menés sajnos nem túl nagy divat. Tényleg nagyon jól esett, várom már a 10 éves találkozót, kíváncsi vagyok, addig mik történnek az emberekkel.

Ma reggel már fél 9-kor nekiindultunk egy terepnek, Andi Olgán, Ilona Tündérkén, Zsófi Maján, Timi Zafirán, és még Eugéniára és Csinire is jutott egy-egy lovas:) Én Tündérkém jól beindult vágta közben, alig bírtam visszafogni. Sajnos, ha többen vagyunk, és előtte vágtáznak, akkor nagyon beindul, de hát végülis nem volt gáz. A Csinin lovagoló lány leesett, dehát előfordul. Utána azon vitatkoztunk, vajon ki esett már többet életében... szerintem én vezetem a sort, esetleg még Zsófi:))) Jó dolog, ha az ember a kezdetekkor potyog néhány emlékezeteset, van min röhögni később:)

Kevesebb, mint három hét. Elég kemény.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dorka87.blog.hu/api/trackback/id/tr775993906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loyla 2011.06.06. 09:45:45

Nem azért nem mennek férjhez az emberek, mert nem divat, hanem mert nincs pénzük. Nekünk sincs. Jövőre diplomázunk mindketten, de esélyünk sincs összeházasodni, amíg össze nem gyűjtünk annyi pénzt, hogy legalább az esküvőt ki tudjuk fizetni, és azt a 2-3 havi kauciót ami egy albérlethez kell. Ráadásul mi benne vagyunk ebbe a "fantasztikus" Bolognai rendszerben, tehát muszáj Masterre mennünk ha normális állást és fizetést akarunk, az pedig még plusz két év tanulás. Pedig mi nem csúszunk a diplomával.. Nem mindenki olyan szerencsés, mint Ti.

DORKA 2011.06.06. 10:00:34

Igaz, hogy a szüleink sokat segítenek, de vedd figyelembe, hogy én már lediplomáztam, egy éve dolgozom hivatalosan, de előtte is évekig volt munkám, tehát van némi pénzem. Zoli még nem végzett, és nincs is munkája (ki tudja, mikor lesz...), tehát egyedül én keresek. És ha nektek fontos az esküvő, meg lehet azt csinálni sokkal olcsóbban is, mint ahogy pl. mi csináljuk. Nem kell nagy felhajtást keríteni, nem kell túl sok vendéget hívni, és nem kell feltétlenül étteremben szervezni. Ez a ti oldalatok. De sajnos a legtöbb ember tényleg azért nem házasodik, mert semmi értelmét nem látja. Már úgyis együtt él a párjával, minek neki még egy papír? Azokon kívül, akiknek egy kicsit is fontos a vallása, majdnem mindenki így gondolkodik.

loyla 2011.06.06. 17:38:37

Ha arra várnék, hogy olyan esküvőnk legyen, amit mindenki megálmodik magának kislányként, sose mennék férjhez...:D Így csak valami szolid, egyszerű lesz valahol vidéken, mert ott minden olcsóbb, mint Pesten. Én meglepően sok embert ismerek, aki nem vallásos, 4-5 éve együtt van a párjával és terveznek esküvőt... persze nem templomit, de legalább összeházasodnak. Szerintem ez félsiker... De amíg az évfolyamtársaim nagy részének elváltak vagy össze sincsenek házasodva(!) a szülei 20-25 év után, addig nem hiszem, hogy fog változni ez a tendencia. Meg is mondják, hogy ez milyen jó mert gyermekét egyedül nevelő szülőként sok támogatást kapnak és kap a hallgató is pl: szoctámot, amit már a nagycsaládosok nem kapnak meg... Szóval az olyanok, mint Mi is a párommal aki esküvőt és sok gyereket szeretne elég nagy hátrányban vannak...

DORKA 2011.06.10. 08:41:43

Elméletileg most a kormány támogatja a családokat, és ha házasságban élsz, akkor méginkább. (Persze hogy mi igaz ebböl, azt nem tudom, nem nagyon értek a politikához.) Mindenesetre a ceremóniamester, aki az esküvönket rendezgeti, azt mondta, hogy míg 2010-ben kb. 25 ezer házasság volt, idén elöreláthatólag 33 ezer lesz Magyarországon, és ez azért nem rossz. Reméljük a válás nem fog ezzel arányosan nöni...

Hugi (Melinda) 2011.06.16. 01:37:25

De jó, hogy nektek már volt! Nekünk talán ősszel lesz. talán. A fél osztályunk világgá ment. Ki a másik házasodó nálatok? ) Felkeltetted az érdeklődésem!! :) Az esküvői meghívót (fb) köszönöm, természetesen igyekszem ott lenni mindenképp! Most jutottam el egyáltalán odáig, hogy a vizsgaidőszak meg munka mellet kapjak annyi levegőt, hogy ennyit le tudjak írni - és fejemben is legyen leírni! :)

DORKA 2011.06.16. 12:08:35

A másik TJ:) Számítunk rád (rátok) az esküvőn!
süti beállítások módosítása